8 Aralık 2008 Pazartesi


Bu sabah uyudum. Mısıl mısıl, istedigim gibi uyudum.

Sonra uyanıp sessizce (Annem hala uyudugu icin) dolaptan dun gece fırında pisen tazecik pogacalardan iki tane aldım. İnanmayacaksınız ama ben bu pogacaları yıllardan beri yememistim. Hamur isi cok sevmem. Ama bu sabah gunumun degisikligini yapıp anne pagacalarini cayla birlikte afiyetle yedim (itiraf ediyorum nefislerdi:))

Bu gün cok komik bir mesaj aldım. İletiyorum aynen soyleydi:
"Hayvanları kesenlere illet oluyorum. O haric bayramınızın kalan kısmı guzel gecsin."
Kurban Bayramı icin oldukca marjinal :))

Hepinize iyi bayramlar dilerim.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba Yavrum,

Bu blogu daha ilk yazdığın sıralar nasıl gidecek acaba dedim kendime. Blogun adını koyman Obama'nın seçim kampanyasından çok ama çok önceydi, demek ki "değişim" cazip bir kelime...

Değişimin yakın komşusu olduğunu umduğumuz ama çoğu kez biraz daha emekli bir iş daha var ki o da "dönüşüm"...

Doğal olarak hem değişim de hem de dönüşümde "iyi" ye doğru olandan söz ediyorum. Öyle olmazsa adı değişim ve dönüşüm de olamaz zaten değil mi:)

Her ikisini birden yaşamaksa bazen değişim ve dönüşümle sanki taban tabana zıtmış gibi görünen ama aslında tam da değişimi ifade eden bir başka durum daha var ki, her an değişim içinde olurken olan bazı şeyleri sürdürebilmek... Örneğin, poğaçaları hep farklı yapmak da mümkün ama poğaçaları her zaman bir öncekinden biraz daha iyi yapmak ve ama eğer poğaça yapmak hep gerekliyse onu hep yapabilmek önemli. Çünkü ancak o zaman devinmek mümkün diye düşünüyorum.Yani bir yandan da bedenin ve ortamın gereklerini yapmak.

Kısaca poğaçalarımı beğendiğine sevindim:) Hep yaparım:) Hep yer misin? Hep aynı iştahla yer misin bebeğim?

Sonra bir de şu var sanki sabır denen şeyle (o neyse?) el ele giden bir yaşam bu. Her sabah annene gülücük güzel ama her sabah gördüğün herkese gülücükle beraber güzel. Herkes deyince sabır devreye giriyor sanki inadına surat asanlara doğru.

Ama da bence değiştireceğimiz en önemli şeylerden biri de ... diye bir listemiz varsa o listeyi kısaltabilmek, önyargılar, kalıp yargılar gibi. Sonra yeniden listeler yapıp tekrar yola koyulabilmek önemli. Sysifos söyleninde olduğu gibi.

Sanıyorum bu bloğu oluşturmakla oralarda bir yerlere adım atmış gibisin, kolay gelsin yavrum. O acemi ilk adımlarını anımsadım şimdi, içim cız etti. Ama sonra bugüne geldim. Kalkar diyorum bu işin içinden hele de yanında içi cız eden bir çok seveni varsa...

Kolay gelsin bebeğim ...